Cancerblogg – 7 gripande bloggar om att leva med cancer

cancebloggar

Cancerblogg – En ventil för människor drabbade av cancer för att få utlopp för sina känslor och ett sätt för anhöriga och nyligen drabbade att söka stöd på. Hur pratar man ens om en så fruktansvärd sjukdom som cancer? Det kan vara svårt, men de bloggar vi har samlat här vågar prata om det allra svåraste: Hur det är att leva med cancer.

Har du nyligen drabbats av cancer eller har du kanske någon anhörig som har drabbats – läs då det här gripande cancerbloggarna om människors livsöden.

Vi vill varmt rekommendera er att läsa även följande blogginlägg om cancerbloggar:

Marie

Nix! Himlen får faktiskt vänta

Marie har obotlig spridd malignt melanom. Det började med ett födelsemärke – som hon lät en sköterska undersöka.

Svaret?

Ärrvävnad – inget farligt och friskförklaring.

Tre månader senare hade ärrvävnaden vuxit. Det visade sig vara en tumör och spridd malignt melanom. Det enda läkaren kunde berätta var att den var väldigt farlig och att det nu var bråttom, men tiden gick…

Sedan flera år tillbaka går Marie på behandling och hon är enligt henne vad man kallar för ”långtidsöverlevare” Medicinen hon får brukar fungera i cirka sju månader, sedan blir man resistent. Just nu har hon kämpat i över fem år.

Kolla in hennes fantastiska blogg där hon generöst delar med sig om sitt livsöde. Hon skriver om allt – från sitt fantastiska förhållande till barn och barnbarn till ångesten som ”rätt som det är slår hårt som ett basebollträ i huvudet”.

Djupt innehåll som till exempel när tankarna kommer, att jag kommer att vara tvungen att lämna mina nära och kära – men det inte går – då de fortfarande behöver mig.

Nathalie

Nathalie Blomqvist – min resa genom livmodercancern

Nathalie fick diagnosen Cervixcancer som 23-åring. I hennes cancer blogg beskriver hon resan som hon gjort sedan diagnosen för snart ett år sedan. En resa som hon säger är ”något en ung kvinna aldrig ska behöva gå igenom”. Med sin blogg om cancer hoppas Nathalie vara ett stöd till andra och hjälpa andra i samma svåra situation.

I februari 2019 skriver Nathalie ett inlägg där hon berättar att hon är friskförklarad! Hon berättar också att hon tar en paus från bloggen för att verkligen leva livet som frisk. Men hennes blogg finns kvar som ett arkiv för den som behöver stöd och vill läsa om Nathalies resa.

Jeanette

Mitt liv räknas – (Finest.se har lagt ner sin bloggplattform tyvärr sedan 15 maj 2018) 

När Jeanette Sjöholms fick det chockartade beskedet att hon hade tjocktarmscancer, bara 4 månader efter hon satt sin dotter till världen. Efter en stor bukoperation och 12 cellgiftsbehandlingar måste hon nu vänta fram till 2018 för att se om hon får några återfall. Chansen att överleva är, trots att tumören är borttagen, mellan 50 – 70 %. En cancerblogg som griper tag i dig och ruskar om dig!

cancer blogg mittlivräknas

Malin

[Malin] Det finns inget bara i ordet hudcancer

25-åriga Malin från Stockholm fick diagnosen malignt melanom som kanske mer är känt som hudcancer. Bloggen är stundtals djup och mycket tänkvärd. Blogginlägg med textrader som fastnar, till exempel ”tjatet om folk som ”förlorat kampen” mot cancer. Sådana förlorare existerar inte. För överlevarna har sällan vunnit särskilt mycket. Var cancern än suttit hamnar den i huvudet till slut.”.

 tjatet om folk som ”förlorat kampen” mot cancer. Sådana förlorare existerar inte. För överlevarna har sällan vunnit särskilt mycket. Var cancern än suttit hamnar den i huvudet till slut.

Elisabeth

”En stickgalen 10-barnsmamma’s lyckliga vardag” med obotlig cancer som naggar lyckan i kanten…

2011 fick den stickgalna 10-barnsmamman beskedet att hon hade sköldkörtelcancer. Ett tungt besked mitt i sitt liv med barn och barnbarn. Operationerna gick inte som den skulle och istället upptäcktes mer cancer. 2012 hittades en hjärntumör.

Obotlig cancer väcker en del frågor som ”varför?”. I bloggen lyfter bloggerskan fram de små glädjestunderna i livet, som ofta kretsar kring familjen. En tänkvärd blogg som kan väcka frågan om vad som verkligen betyder mest i våra liv.

I mars 2015 meddelande barnen på bloggen att deras mamma tyvärr gått bort. De har startat en insamling till Cancer-fonden i mammans namn. Bloggen finns kvar som ett arkiv för den som vill läsa om Elisabeths resa och kamp.

Meja

 Livets vändning (Finest.se har tyvärr lagt ner sin bloggplattform 15 maj 2018) 

Bloggen handlar om Inas minsta trollunge Meja som fått cancer. Alla föräldrar värsta mardröm – att det egna barnet får cancer. Besök på barnonkologen, väntan på provsvar och en liten tjej på 16 kg kretsar denna blogg kring.  Mitt i allt elände, hur får man livet att flyta på som vanligt och hur hittar man tid och kraft för vardagsbestyr och roliga saker?

Pamela

Pamela – med hälsan i fokus

Pamela Andersson är chefredaktören för Topphälsa och Allt om resor som drabbades av cancer. Trots cellgiftsbehandlingen så kämpar Pamela på och försöker leva ett aktivt liv där motion och träning tar stor plats. En glamorös blogg om en inte lika glamorös sjukdom.

Gripande bloggar om cancer

Lästips: Bloggar om cancersjuka – 5 cancerbloggar

De är alla starka bloggar om den mycket tuffa sjukdomen cancer. Det finns ju som du vet en mängd olika former av cancer. Både godartade varianter och sedan varianter av cancer som är dödliga tyvärr. Det är gripande att läsa de bloggar vi har listat här. Man blir tagen på riktigt! Starkt av er att dela med er av dessa sjukdomar och allt runt omkring som blir påverkat av denna många gånger hemska sjukdom.

Har du en cancerblogg eller känner du till en någon blogg som vi borde lyfta fram? Tipsa oss gärna genom att skriva om du har en blogg om cancer. Vi fyller löpande på med bloggar om cancer.

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. jeanette skriver:

  TACK för att jag får vara med på listan och de fina orden!
  Ska byta portal så att jag kommer igång igen <3

 2. Marie skriver:

  Tack! Hittade min blogg överst av bloggarna ni rekommenderar ? Jag blir verkligen överlycklig. Tack snälla ni, tack. Ger mig energi att fortsätta skriva, gör jag ett uppehåll så får jag mail från okända personer som undrar hur jag mår ? //En stolt Marie

 3. Ellinor skriver:

  Åh vilken bra sammanställning av bloggar om cancer. Cancer är en fruktansvärd sjukdom som tyvärr drabbar så många människor på olika sätt. Vår son drabbades av leukemi i oktober 2017 innan han hunnit fylla 2 år. Att kunna dela med sig av sin vardag till andra för att få dem att uppskatta vardagen mer är en av anledningarna till att jag började blogga men även för att kunna använda bloggen som en dagbok om Basti vill läsa när han blir äldre.

 4. Helena Franzén skriver:

  Oj jag glömde visst…
  Författaren heter Bernie Siegel
  Kramar!

 5. Helena Franzén skriver:

  Hej alla!
  Jag blir både glad och rörd när jag läser era berättelser, hur starka och modiga ni är som törs sätta på pränt alla dessa känslor som är så svåra att förklara för någon som inte är drabbad. Själv fick jag diagnosen bukspottkörtelcancer förra året och operationen som var min enda möjlighet sas vara en av de besvärligaste de gjort på mycket länge. Nu har jag fått återfall och det har satt sig i bukhinnan och därför går jag på cellgifter. Hade funderingar på att också starta en blogg när behandlingen är över, för jag känner mig ganska ensam med den här sjukdomen på grund av att cirka 97% dör av det.
  Det tänker inte jag göra!!!
  Jag vill gärna dela med mig av ett boktips som gav mig extra kraft när det kändes tungt och som gjort mig så positiv till överlevnad att läkarna säkert tror att jag är knäpp. Boken heter ”Kärlek, medicin och mirakel” och är skriven av en numera pensionerad kirurg som skriver om sina erfarenheter av patienter som du och jag.
  Fortsätt kämpa allihop! Tack för att ni finns.
  Med vänlig hälsning
  Helena

  • Marit Wikander skriver:

   Hej Helena!
   Fortsätt tänk positivt och ta tillvara på livet! Det är fantastiskt att leva även om man vet att ens tid sannolikt är utmätt. Och om du orkar motionera det är hjärnan och kroppen som känner trötthet av behandlingarna, men eftersom jag ändå är trött, så kan jag ju röra på mig i alla fall eftersom det bygger upp mitt immunförsvar och ger mig en bättre chans att klara mig. Jag har turen att vara både positiv och envis och fastän min tid är sannolikt begränsad så bejakar jag det friska och väljer att se mig som frisk i en delvis sjuk kropp.
   Jag har sedan 2år cancer i bukhinnan med ursprung från tunntarmen, ett adenocarcinom. Inget man kan operera,utan jag går på cytostatika och ska på måndag få min 30e cytostatikabehandling (varannan vecka). Min pigga vecka försöker jag gå på gymmet varannan dag och har byggt upp konditionen och bevarat mina muskler så jag känner mig mycket starkare och friskare än i februari då jag började.
   Vad jag vill säga är; tro på att du kan bli frisk så har du åtminstone chansen. Om du inte tror så kan man inte nå sitt mål. Jag upplever att min livskvalitet är högre nu då jag vet vad jag har att vara rädd om än när jag var frisk.

 6. Emma Skoglund skriver:

  Hej! Jag upptäckte idag att jag fått äran att vara länkad här bland 7 andra fantastiska fighters och deras berättelser. Måste bara få tacka för det och säga att det värmer enormt i hjärtegropen!

  Stor kram
  Emma

  • Sofia skriver:

   Emma! Har läst din blogg i över ett år:) du skriver så tänkvärt, fint o inte minst intelligent om livet här o nu ur ditt personliga perspektiv! Har inte samma erfarenheter som du, men haft hjärnhinneinflammation som tog ca 5 år att tillfriskna ifrån så jag kunde börja jobba o fortsätta mitt liv som vuxen. Förstår o känner igen mig. Fick inget hopp om att bli frisk. Men har fått bar o barnbarn o jobbar nu utomlands med det jag vill. Kramar:)

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Kul att höra Emma. Du har gjort dig väl förtjänt av platsen på listan och är en inspirationskälla för många!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda Starta-Blogg, godkänner du användning av cookies. more info

Denna sajten använder cookies för bästa användarupplevelsen. Genom att använda sajten accepterar du att cookies används.

Close