Bloggego – på din egen blogg handlar allt om dig

Bloggar och sociala medier är i många fall ett sätt att tillfredställa våra ego! Vi skryter om vart vi är, vad vi äter, hur mycket vi tränar och att man lyxar med champange och bubbelad på en torsdag! Men vem bryr sig? Tydligen många – bloggar och sociala medier har fler besökare än någonsin.

Vad är ett bloggego?

Först och främst att ha ett bloggego innebär inte att vara egoistisk. Tvärtom, du delar ju frikostigt med dig av ditt liv för dina läsare.

Däremot handlar bloggego om hur din blogg kan tillfredställa dina behov och ge dig bekräftelse.

Det finns många typer av bloggego! Ett kan vara att berätta om sig själv. Ett annat bloggego kan vara att få bekräftelse av att många faktiskt läser och gillar det du skriver.  Bloggegot är individuellt och det är kopplat till din kropps belöningssystem – varje gång du upptäcker en kommentar, att någon länkat din blogg eller att den nämnts i någon tidning så får ditt bloggego en kick – du mår bra!

Vad är ditt bloggego?

Ju tidigare du indentifierar ditt bloggego dessto lättare får du att få dina kickar. Är det många läsare? Hög Googleranking? Många kommentarer? Eller bara att få skryta om dina egna prestationer? Hitta det och gör upp en plan om hur du ska uppnå – om och om igen.

För mig tillfredställer Starta-Blogg mitt bloggego på flera sätt. Jag får dela med mig av min kunskap. Varje kommentar, all positivt beröm som jag får suger jag åt mig som en svamp. Det finns inget som är så härligt som när jag får beröm för min blogg.

Vardagslyx – något lyx – något vardagligt

En av de vanligaste tendenserna på bloggego är artiklar om vardagslyx. Det är kombinationen av något vardagligt och något lyxigt och så drar man ihop orden till ett sammansatt ord. Till exempel champange och bad blir champangebad.

  • Kissa och få massage samtidigt: Kissmassage
  • Godis och tordags: Torsdagsgodis
  • Blogga och ro en båt samtidigt: Bloggro

Livs levande exempel på vardagslyx:

Man kan skratta åt det, man kan bli avundsjuk eller så kan man bli imponerad. Begreppet vardagslyx rör alltid upp känslor. Här är ialla fall några roliga exempel på begreppet varadagslyx.

Fattiglappen ger tips på olika former av vardagslyx ni kan blogga om :)

Har du fler tips på vardagslyx? Kommentera gärna nedan – så får vi se om någon bryr sig :)

 

1 svar

  1. Erik skriver:

    Det främsta tipset på vardagslyx som jag kan ge är att äta och dricka gott hemma istället för ute på restaurang. Det brukar vara mycket billigare :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *